روماتیسم مفصلی یک اختلال مزمن است که می تواند مفاصل را درگیر

روماتیسم مفصلی، علل، علائم و درمان آن

روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی یک اختلال التهابی مزمن است که می تواند مفاصل شما را درگیر کند. در برخی از افراد ، این بیماری می تواند به طیف گسترده ای از سیستم های بدن از جمله پوست ، چشم ها ، ریه ها ، قلب و رگ های خونی آسیب برساند. روماتیسم مفصلی زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های بدن خودتان حمله کند.

برخلاف آرتروز ، روماتیسم مفصلی بر روی مخاط مفاصل شما تأثیر می گذارد ، ورم دردناکی ایجاد می کند که در نهایت می تواند منجر به فرسایش استخوان و تغییر شکل مفاصل شود.

روماتیسم مفصلی می تواند به سایر قسمت های بدن نیز آسیب برساند. با وجود ساخت داروهای جدید، آرتریت روماتوئید شدید هنوز هم می تواند باعث ناتوانی های جسمی شود.

روماتیسم مفصلیعلائم

نشانه های روماتیسم مفصلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

مفاصل نرم ، گرم و متورم

سفتی مفصل که معمولاً صبح ها و یا بعد از بی تحرکی ها بدتر می شود

خستگی ، تب و از دست دادن اشتها

 

آرتریت روماتوئید اولیه تمایل دارد ابتدا مفاصل کوچکتر شما را تحت تأثیر قرار دهد، به ویژه مفاصلی که انگشتان شما را به دستان و انگشتان پا را به پاها می چسباند. با پیشرفت بیماری ، علائم اغلب به مچ دست ، زانو ، مچ پا ، آرنج ، پهلو و شانه گسترش می یابد. در بیشتر موارد ، علائم در مفاصل یکسان در دو طرف بدن شما وجود دارد.

حدود 40 درصد افرادی که به روماتیسم مفصلی مبتلا هستند ، علائم و نشانه هایی را نیز تجربه می کنند که مفاصل را درگیر نمی کند. روماتیسم مفصلی می تواند بسیاری از ساختارهای غیر مشترک را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله: پوست، چشم ها، ریه ها، قلب ،کلیه ها، غدد بزاقی، بافت عصبی، مغز استخوان، رگ های خونی

این مطلب را نیز بخوانید: آرترروز در افراد مسن، علل، علائم و درمان آن

علائم و نشانه های روماتیسم مفاصل از نظر شدت ممکن است متفاوت باشد و حتی ممکن است در دوره ای بروز کرده و ناپدید شود. با گذشت زمان ، می تواند باعث تغییر شکل مفاصل و تغییر مکان آنها شود. در این بیماری تاندون ها و رباط هایی که مفصل را به هم نزدیک می کنند ضعیف و کشیده می شوند. به تدریج مفصل شکل و تراز خود را از دست می دهد.

روماتیسم مفصلیروماتیسم مفصلی در چه افرادی بیشتر مشاهده می شود؟

جنسیت: زنان بیشتر از مردان به روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند.

سن: این بیماری می تواند در هر سنی رخ دهد ، اما بیشتر در سنین میانسالی شروع می شود.

سابقه خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده شما به روماتیسم مفاصل مبتلا باشد ، ممکن است خطر ابتلا به این بیماری افزایش یابد.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد ، به خصوص اگر شما دارای استعداد ژنتیکی برای ابتلا به این بیماری باشید. همچنین به نظر می رسد سیگار کشیدن شدت بیماری را بیشتر می کند.

چاقی: به نظر می رسد افراد و به ویژه زنان 55 سال به بالا، دارای اضافه وزن یا چاقی در معرض خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی هستند.

درمان روماتیسم مفصلی:

تغذیه سالم: یک رژیم غذایی متعادل و مغذی متشکل از مقادیر توصیه شده از تمام گروه های غذایی به ارتقا سطح سلامتی کمک می کند و حفظ وزن را آسان می کند.

تعادل فعالیت با استراحت: استراحت بسیار مهم است. هنگامیکه مفاصل احساس درد ، تورم یا سفتی می کنند، استراحت به کاهش التهاب و خستگی کمک می کند. استراحت در طول روز از مفاصل محافظت می کند و انرژی شما را حفظ می کند.

حرکت روزانه: حتی اگر وقت ورزش ندارید ، سعی کنید حرکات ورزشی را بخشی از برنامه روزمره خود کنید. به جای سوار شدن در آسانسور از پله ها استفاده کنید. ماشین خود را در جایی پارک کنید که برای ورود به ساختمان کمی راه بروید.

درمان های گرم و سرد: درمان های حرارتی ، مانند پد های حرارتی یا حمام گرم ، برای تسکین سفتی مفاصل و عضلات بهترین نتیجه را می دهند. سرما نیز برای درد حاد و تورم مفاصل بهترین است. این می تواند مناطق دردناک را بی حس کرده و التهاب را کاهش دهد.

محصولات موضعی: این کرم ها و ژل ها می توانند درد در مفصل یا عضله را کاهش دهند.

این مطلب را نیز بخوانید: پوکی استخوان در سالمند و علائم آن

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما