واکسن کرونا سالمندان و مهمترین عوارض آن
واکسن کرونا سالمندان

در این مقاله از مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر در رابطه با واکسن کرونا سالمندان و عوارض آن توضیحاتی ارائه می شود

خطر ابتلا به کرونا و تجربه نوع شدید بیماری کرونا ، با افزایش سن نیز افزایش می یابد. براساس یافته های پزشکی ، افراد مسن بیشتر در معرض خطر بیماری کرونا هستند. اکنون افراد مسن (بالای 70 سال) در ایران می توانند پس از ثبت نام در سایت جهت واکسن کرونا ، واکسینه شوند.

همچنین سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای تزریق واکسن کرونا نیازی به مراجعه حضوری و ثبت‌نام در سایت نیست بلکه برای همه اولویت‌ها، پیامک ارسال می‌شود.

دکتر رییسی افزود: برای افراد بالای ۷۵ سال پیامک خواهد آمد و مدت زمان ارسال پیامک یک هفته است و چنانچه در این یک هفته پیامک نیامد تنها در اینصورت از هفته آینده وارد سامانه salamat.gov.ir شوند و کد ملی خود را ثبت کنند. قرار نیست پیامک همه افراد یکباره ارسال شود، در طول هفته بر اساس کد ملی‌ها پیامک دریافت خواهند کرد و برای آن ها بر اساس نوبت‌بندی فراخوان داده می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا تاکید کرد: اگر چنانچه با افرادی تماس گرفته نشد، این افراد از آخر هفته آینده می‌توانند به سایت مراجعه و فقط کد ملی خود را ثبت کنند و مجدد با آن‌ها تماس گرفته خواهد شد.

حتما این مقاله را نیز مطالعه کنید: پرستار بیمار کرونا در چه مواقعی لازم است؟

واکسن کرونا سالمندان

چرا افراد سالمند باید واکسن کرونا سالمندان را دریافت کنند؟ 

از ابتدای همه گیری کرونا مشخص شده است که افراد مسن در معرض خطر بسیار بالایی قرار دارند و حتی خطر مرگ نیز آنها را تهدید می کند. آمار جهانی در سال گذشته نشان می دهد 70 درصد مرگ و میر ناشی از COVID-19 در افراد 65 سال به بالا بوده است.

سن عاملی خطرناک در COVID-19 برای سالمندان است. به همین دلیل برای سالمندان بسیار مهم است که واکسن کرونا سالمندان را در اسرع وقت دریافت کنند. افرادی که در این گروه سنی هستند بیشتر به واکسن احتیاج دارند.

آیا واکسن کرونا سالمندان می تواند افراد سالمند را بیمار کند؟

به احتمال زیاد افراد پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا سالمندان ممکن است فرد سالمند عوارض جانبی را تجربه کنند اما عوارض جانبی بیشتر در افراد جوان گزارش می شود و به طور معمول 12-24 ساعت پس از تجویز واکسن رخ می دهد. عوارض جانبی شامل تب ، خستگی ، سردرد و دردهای عضلانی است. داده ها حاکی از آن است که این علائم خفیف در سالمندان کمتر دیده می و کوتاه مدت می باشند.

آمارها نشان می دهد  از هر یک میلیون نفر ، حدودا یازده نفر واکنش شدید آلرژیک به واکسن را تجربه کرده اند. این واکنش های آلرژیک نادر بصورت تورم ، خارش و مشکلات تنفسی بوده اند.

واکنش های آلرژیک به واکسن های COVID-19 بسیار غیر معمول است و بیشتر در افرادی است که قبلاً واکنش های آلرژیک نسبت به سایر داروها یا واکسن ها را تجربه کرده اند. به طور کلی ، عوارض جانبی شدید بسیار نادر است و احتمال بروز واکنش منفی به واکسن بسیار کمتر از میزان ابتلا به COVID-19 است.

واکسن کرونا سالمندان

این مقاله را نیز بخوانید: درمان کرونا در منزل

فرد سالمند بعد از دریافت اولین دوز واکسن کرونا سالمندان چه میزان ایمنی خواهد داشت؟

تحقیقات نشان داده است به میزان 95٪ محافظت در برابر ویروس کرونا بعد از دوز دوم اتفاق می افتد.  طبق داده های فعلی ، دوز اول واکسن ، حدود 50-55٪ در جلوگیری از COVID-19 موثر است اما سالمندان هنوز هم باید بعد از دریافت دوز دوم مراقب خود باشند. این مراقبت ها باید شامل زدن ماسک به صورت و ایجاد فاصله فیزیکی تا زمانی باشد که بتوانیم کل جمعیت را واکسینه کنیم.

بخاطر داشته باشید چنانچه دوز دوم واکسن خود را فراموش کردید و یا به موقع آن را دریافت نکردید ، در اولین فرصت آن را دریافت کنید. در حالی که سالمند شما پس از تزریق دوز اول واکسن مقداری مصونیت دریافت می کنید ، مصونیت او با تزریق دوز دوم به میزان چشمگیری افزایش می یابد.

 

این مقاله را نیز بخوانید: ویژگی های ماسک کرونا را بدانید

واتساپ: +989120993611

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما