2 داروی مهم درمان بیماری پارکینسون و نکات مهم این بیماری

پارکینسون در سالمند، انواع و درمان آن

پارکینسون

بیماری پارکینسون (parkinson) نوعی اختلال عصبی است که به دلیل مرگ یا ضعیف شدن سلول های عصبی خاصی در مغز رخ می دهد. این سلولهای عصبی در ساختار مغز میانی قرار دارند و حرکت عضلات را کنترل می کنند و دوپامین، ماده ای شیمیایی جهت عملکرد هماهنگ عضلات را تولید می کنند. علائم بیماری پارکینسون با آسیب دیدن 80 درصد از این سلول های عصبی شروع می شود.

پارکینسون

اغلب در چه سنی پارکینسون شروع می شود؟

تخمین زده می شود که افراد مبتلا به این بیماری پس از ظهور علائم حرکتی این بیماری، 60 تا 80 درصد از سلولهای عصبی که دوپامین تولید می کنند را از دست داده اند. پارکینسون 50٪ مردان را بیشتر از زنان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما بر روی افراد از هر نژاد و زمینه های اقتصادی-اجتماعی تأثیر می گذارد. این بیماری معمولاً افراد بالای 65 سال را درگیر می کند. تقریباً 1٪ از افراد مسن نوعی از این بیماری را دارند. این بیماری فقط در 4 درصد از کل افراد قبل از 50 سالگی تشخیص داده می شود.

بیماران مبتلا به پارکینسون با سن بالا دچار نقص حرکتی بیشتری نسبت به بیماران مبتلا به این بیماری با سن متوسط هستند. این اختلاف ممکن است به دلیل پیشرفت سریعتر بیماری یا تأثیرات بیماریهای همراه با این این بیماری باشد.

پارکینسون

چرا پارکینسون بیشتر در افراد مسن به وجود می آید؟

بزرگترین عامل خطر ابتلا به پارکینسون سن است. اگرچه علت دقیق این بیماری همچنان ناشناخته مانده است، دانشمندان معتقدند که پارکینسون از ترکیب عوامل ژنتیکی و عوامل خارجی حاصل می شود. توجه به این نکته مهم است که بسیاری از عوامل ژنتیکی یا خارجی هنوز کشف نشده اند و نیاز به تحقیقات علمی بیشتری دارند. این بیماری مناطق مختلف بدن و مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. مرگ سلولهای عصبی در منطقه ای از مغز موسوم به جسم سیاه می باشد.

علائم بیماری PARKINSON

لرزش مداوم بدن شایعترین علامت بیماری پارکینسون در افراد مسن است. حرکات آهسته ، سفتی و مشکلاتی در حفظ تعادل و گرفتگی دست از دیگر علائم این بیماری می باشد.

بیماری پارکینسون در افراد مسن به راحتی قابل تشخیص نیست ، زیرا اشعه ایکس و آزمایش خون بیماری را نشان نمی دهد. معمولاً علائم اولیه کاملاً خفیف بوده و یک طرف بدن را درگیر می کند. این علائم اولیه اغلب به دارو نیاز ندارند.

علائم بیماران پارکینسون با گذشت زمان پیشرفت کرده و بدتر می شوند. این تغییرات جسمی بر عادت های معمول مانند لباس پوشیدن یا بلند شدن از صندلی تأثیر می گذارد. وضعیت بدن شروع به خم شدن می کند.در این حالت سر و شانه برای جبران کمبود تعادل بدن به جلو فشار می آورند. علائم ممکن است در یک یا دو طرف بدن رخ دهد ، اما به طور معمول از یک طرف شروع می شود و در نهایت به طرف دیگر نیز گسترش می یابد. بعضی از بیماران پارکینسون نیز ممکن است در اواخر مراحل دچار زوال عقل شوند.

از آنجا که تنوع زیادی در نحوه پیشرفت بیماری در بین بیماران پارکینسون وجود دارد، پزشکان قادر به پیش بینی دقیقاً بدتر شدن علائم یا حتی علائم مشخصی برای هر بیمار نیستند.

این مطلب را نیز بخوانید: زوال عقل در سالمند و انواع آن

درمان بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون در افراد مسن همچنان یک بیماری برگشت ناپذیر و پیشرونده است ، اما اکنون از چندین دارو برای درمان و کنترل علائم آن استفاده می شود. این داروها در کمک به افراد مبتلا به این بیماری بسیار موثر بوده اند.

آگونیست های دوپامین: به طور کلی این داروها بیشتر برای بیماریهای حرکتی و بسیاری از بیماری های هورمونی استفاده می شوند. این داروها با دارویی چون لوودوپا که بیشتر برای این بیماری استفاده می شوند تفاوت دارد و درواقع قدرت و شدت این داروها در حد لوودپا نیست و به همین دلیل شدت اثر کمتری نسبت به لوودوپا دارند و عوارض مصرف طولانی مدت کمتری هم دارند.

به تازگی داروهای آگونیست دوپامین ایجاد شده است که قدرت اثر بخشی بالایی داشته اند و امید برای کنترل و درمان پارکسنیون را هم بوجود آورده اند.

آمانتادین: یک ضد ویروس است که مشخص شده برخی از علائم پارکسنیون را تسکین می دهد.

داروهایی که توضیح داده شد در کنترل علائم پارکسنیون بسیار موفق بوده اند ، اما با گذشت زمان و با پیشرفت بیماری، این داروها اثر کمتری پیدا می کنند.

ورزش های آبی ، پیلاتس و حتی رقص درمانی را به عنوان روش هایی برای فعال ماندن و حرکت عضلات توصیه می کنند. پیاده روی نیز بسیار ضروری است.

 

این مطلب را نیز بخوانید: بیماری های شایع سالمندی

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما