ریزش مو در سالمندان و دلایل آن - مرکز مراقبت پرستاری در منزل زی با مهر

ریزش مو در سالمندان و دلایل آن

ریزش مو

با افزایش سن ، سرعت رشد موهای افراد به طرز چشمگیری کاهش می یابد. کم پشتی و ریزش مو برای بیشتر زنان و مردان اتفاق می افتد ، اما ریزش مو معمولاً در زنان بیشتر دیده می شود.

بیشترین دلیل این موضوع این است که زنان موهایشان را بیشتر از مردان می پوشانند.

سوالی که در ابتدا پیش می آید این است که آیا می توان از طاسی سر پیشگیری یا جلوگیری کرد؟

هیچ راهی برای جلوگیری از طاسی وجود ندارد زیرا این یک ویژگی ژنتیکی است ، به این معنی که شما ژن طاسی را از والدین خود به ارث برده اید.

فرآیند رشد و ریزش مو

هر یک از فولیکول های موی شما چرخه رشد خود را طی می کنند و طی آن موها نیز بلندتر شده و پس از آن به مرحله استراحت می رسند.

در این مرحله فولیکول مو کوچک شده و از ریشه دور می شوند. سپس موها در یک اندازه ثابت باقی می مانند تا زمانی که شل شده و بریزند.

شما به طور معمول روزانه بین 80 تا 100 موی سر خود را از دست می دهید. چنانچه ریزش روزانه بیش از این حد باشد ، نازک شدن تدریجی در موها اتفاق می افتد.

بعد از مرحله استراحت ، ممکن است فولیکول ها مجدداً فعال شوند و موی جدیدی تولید کنند ، اما باید بدانید که این چرخه به طور نامحدود تکرار نمی شود.

به طور متوسط ​​، هر فولیکول مو قبل از پایان عمر خود ، حدود 25 بار دوباره فعال می شود.

تعداد موهای شما به افزایش سن و ژن هایی که به شما به ارث رسیده است وابستگی دارد. همچنین با تغییر سطح هورمون ها در زمان یائسگی ، رژیم غذایی و سبک زندگی شما مرتبط است.

ریزش مو

رایج ترین دلایل شد ریزش مو در زنان

تاثیر افزایش سن

با افزایش سن ، فولیکول های موی خانم ها به مانند پیشین مو درست نمی کنند و رشد موها آهسته می شود.

موی تمام انسان ها در هر سنی به طور طبیعی مقداری ریزش دارد ، اما در سنین بالاتر ، تولید مو به اندازه کافی جهت جایگزینی موهای ریخته شده نمی باشد و موهای سر نازک و گاهی تکه تکه می شود.

همچنین در زنان ، یائسگی می تواند باعث کاهش هورمون هایی شود که به رشد موها کمک می کنند.

کمبودهای تغذیه ای

کمبود ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی می تواند تأثیر قابل توجهی در رشد موی سالمندان داشته باشد.

از آنجا که در این سن اشتهای سالمندان کاهش می یابد و ممکن است سالمند غذا سالمی برای خود درست نکند ، آنها به راحتی دچار سوتغذیه می شوند.

از جمله مواد مغذی مهمی که به سلامت مو کمک می کند ، ویتامین A ، ویتامین های B6 ، B12 و ویتامین C است. سایر مواد مغذی اصلی شامل مس ، آهن و روی است.

عوارض جانبی پزشکی

برخی از داروهای رایج که بسیاری از سالمندان مصرف می کنند باعث ریزش مو می شوند.

داروهایی مانند داروهای رقیق کننده خون ، داروهای ضد افسردگی و داروهای نقرس از جمله این داروها می باشند. همچنین شیمی درمانی نیز نقش بسیار مهمی در ریزش مو ایفا می کند.

پرستار سالمند با تجربه می تواند ضمن مشورت با خانواده سالمند و پزشک سالمند دوز داروها را تنظیم کنند یا در صورت امکان به دارو را با داروی دیگری جایگزین کند.

در مقاله وظایف پرستار در منزل به مهمترین وظایف یک پرستار سالمند اشاره کردیم و پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز بخوانید: وظایف پرستار در منزل

بیماری ها

زنان مسن بیشتر از زنان جوان به بیماری های مزمنی مبتلا می شوند که رشد و تولید مو را تحت تأثیر قرار می دهند.

دیابت و پرکاری تیروئید از بیماری هایی است که می تواند باعث ریزش مو شود. این بیماری ها بر روی هورمون ها و متابولیسم بدن اثر می گذارند که به نوبه خود بر رشد و سلامت مو تأثیرگذار می باشد.

مدیریت این بیماری ها می تواند ریزش مو در زنان سالمند را به تعویق انداخته و یا کند کند.

ریزش مو

تشخیص ریزش مو

اگر به ریزش بیش از حد موی خود مشکوک هستید ، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما احتمالاً درمورد رژیم غذایی شما ، داروهایی که مصرف می کنید ، و اینکه آیا اخیراً بیماری داشته اید و نحوه مراقبت از موهایتان از شما سوالاتی خواهد پرسید.

اگر زن هستید ، پزشک ممکن است در مورد چرخه قاعدگی ، بارداری و یائسگی از شما سوالاتی بپرسد. حتی گاهی اوقات ممکن است پزشک آزمایش خون یا نمونه برداری (با گرفتن نمونه کوچکی از سلول ها برای بررسی در زیر میکروسکوپ) را تجویز کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما