مراقبت از سالمند در منزل و اموری که دغدغه سالمندان می باشد

مراقبت از سالمند در منزل و مهمترین اصول آن

مراقبت از سالمند

نحوه مراقبت از سالمند در منزل

با توجه به افزایش جمعیت سالخوردگان در کشور مراقبت از سالمند در منزل این روزها اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده و به نیازی برای جامعه تبدیل شده است. این روزها خانواده ها درگیر کار و فعالیت خارج از منزل هستند و به همیاری افرادی برای نگهداری و مراقبت از والدین شان نیاز دارند. نگهداری سالمندان در سرای سالمندان گذشته از هزینه های زیادی که دارد چندان در فرهنگ ما پذیرفته نیست.

مراقبت از سالمند در منزلمراقبت از سالمند در منزل

مراقبت از سالمند در منزل در واقع یک خدمت و نیاز دائمی است که از خدمات تخصصی پرستاری تا برطرف شدن نیازهای عاطفی سالمند امتداد پیدا می کند. گاهی نگهداری سالمندان از عهده فرزندان خارج می شود و نیاز به تجربه و توانایی های تخصصی دارد. اگر سالمند مشکلاتی مانند قند خون، فشار خون یا بیماری های قلبی عروقی و… داشته باشد لزوم حضور یک پرستار متخصص و با تجربه در حوزه مراقبت های سالمندی بیشتر می شود.

پرستار می بایست وضعیت عمومی سالمند را به طور مداوم تحت نظر بگیرد و با توجه به حال جسمانی او تصمیم بگیرد که بهتر است از چه نوع تغذیه ای تبعیت کند. گاهی مواقع به دلیل ناآگاهی اعضای خانواده در تغذیه صحیح و مناسب برای سالمندان ممکن است اشتباهاتی صورت بگیرد که باعث تشدید بیماری های زمینه ای شود.

مراقبت از سالمند در منزل

نیازهای عمومی مراقبت از سالمند در منزل

گذشته از اقدامات پزشکی دارویی که پرستاران برای مراقبت از سالمند در منزل انجام می دهند اما موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که هر چند به ظاهر ساده است اما دغدغه های بزرگی برای سالمندان محسوب می شود. در اینجا به برخی از مهم ترین این موارد اشاره می کنیم:

  • مسیر رفت و آمد سالمندان در خانه باید کاملا روشن و بدون مانع باشد
  • برای استحمام سالمندان در حمام میله هایی به عنوان کمکی در نظر بگیرید. این میله ها به او کمک می کند در جای خود ثابت بماند و از سر خوردن پیشگیری می کند
  • در نقاط لیز خانه که امکان سر خوردن وجود دارد لایه های پلاستیکی استپ قرار دهید
  • کابل ها و سیم ها را در جایی ساماندهی کنید تا زیر دست و پا نباشد و از لغزش و سقوط سالمندان جلوگیری شود
  • در خانه از حسگرهای دی اکسید کربن استفاده کنید چرا که سالمندان در برابر سطح پایین این گاز هم آسیب پذیر هستند
  • برای شیرها و دوش حمام حسگر دما نصب کنید تا پوست سالمندان از سوختگی محافظت شود

حتما این مقاله را نیز بخوانید: آموزش بسیار ساده گرفتن فشار خون در منزل

موارد و احتیاط های فراوانی وجود دارد که هر خانواده ای که سالمند دارد باید آنها را در نظر بگیرد. خانواده باید با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی سالمند برای مراقبت از او تصمیم بگیرند. مثلا اگر سالمندی دچار اختلال حواس و آلزایمر است برای داروهای او تمهیداتی در نظر بگیرند تا به موقع و در زمان مشخص مصرف شود.

بهتر است در خانه میکروفون یا دوربین قرار دهید تا سالمند به راحتی بتواند با شما ارتباط برقرار کند. برای برخی از سالمندان کاربرد تلفن همراه و تلفن های ثابت کار دشواری است.

سالمندان باید روزانه تحرک بدنی و ورزش داشته باشند تا عضلات و ماهیچه ها و استخوانهایشان تقویت شود بنابراین هر روز شخصی باید این مسئولیت را به عهده بگیرد و به طور مداوم سالمند را به پیاده روی ببرد یا با کمک فیزیوتراپ نرمش های روزانه انجام شود. گاهی مراقبت از سالمند در منزل به دلیل وجود معلولیت های خاص سخت تر می شود در چنین مواردی بهترین گزینه کمک گرفتن از پرستار سالمندان است که مهارت های تخصصی در این زمینه دارد.

در این شرایط سالمندان نیازهای بیشتری دارند که پرستار کاملا به آنها احاطه دارد و کم می کند تا روحیه سالمند را قوی تر نگه دارد و در ضمن به او کمک کند تا توانایی هایش بهبود یابد.

شما می توانید ضمن تماس با مرکز مراقبت پرستاری در منزل زی با مهر از خدمات رایگان مشاوره این مرکز استفاده کنید.

حتما این مقاله را بخوانید: پرستار سالمند را چطور انتخاب کنیم؟

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما