5 دلیل مشترک کاهش وزن در سالمند و نکات مهم حفظ وزن سالمند
کاهش وزن در سالمند

کاهش وزن در سالمند و کم کردن وزن معمولا اتفاق خوبی است خصوصاً برای افرادیکه دارای اضافه وزن هستند با این حال ، سالمندان در معرض خطر بالایی جهت کاهش وزن غیر ارادی قرار دارند. تقریباً 27٪ از سالمندان بالای 65 سال به طور غیر ارادی وزن خود را از دست می دهند. کاهش ناخواسته وزن در سالمند می تواند نشانه ای از یک مسئله جدی در سلامتی باشد و اگر به درستی مدیریت نشود ، می تواند بر سلامت فرد سالمند تأثیر منفی بگذارد.

کاهش وزن در سالمند

5 دلیل مشترک کاهش وزن در سالمند

بیشتر متخصصان پزشکی این تغییر وزن ناخواسته را کاهش 5٪ تا 10٪ از وزن بدن طی 1 تا 12 ماه و یا کاهش 5٪ از وزن بدن در طی 6 ماه تعریف می کنند. این موضوع به دلایل مختلفی می تواند در افراد مسن رخ دهد ، از جمله روند پیری طبیعی.

بعد از 30 سالگی ، افراد معمولاً دچار آتروفی عضلانی و یا مشکل در سلول های کبد و کلیه می شوند و تراکم استخوان ها کمتر می شود. علاوه بر این ، بدلیل از دست دادن بافت در بدن، مقدار آب بدن را کاهش می یابد. به جز موارد گفته شده در بالا، همراه با افزایش سن ، دلایل دیگری نیز وجود دارد که می تواند حفظ وزن سالمند در شرایط ایده آل را دشوار کند.

  1. تنهایی و انزوای اجتماعی

کاهش وزن غیرقابل توجیه و غیر عمدی در سالمند ممکن است نشان دهنده تنهایی یا گوشه گیری او باشد. احساس تنهایی و انزوای اجتماعی می تواند منجر به کاهش اشتها یا عدم تمایل به پخت و پز و تهیه غذا شود و منجر به کاهش وزن در سالمند شود. انزوای اجتماعی همچنین می تواند منجر به افسردگی شود که افسردگی هم با کاهش وزن همراه است.

کاهش وزن در سالمند

  1. مصرف دارو

عوارض جانبی برخی از داروها دلیل اصلی کاهش وزن برای سالمندان است. در حقیقت ، اثبات شده است که مصرف چند دارو در حس چشایی فرد تداخل ایجاد کرده و حتی باعث بی اشتهایی او نیز می شود. تغییر در طعم یا بو ، خشکی دهان و حالت تهوع و استفراغ  از سایر عوارض جانبی داروهایی است که سالمندان معمولاً مصرف می کنند و می تواند باعث کاهش وزن در سالمند شوند.

  1. بیماری های فیزیکی مزمن

بیماری مزمن مانند سرطان و زوال عقل می تواند منجر به کاهش وزن در سالمندان شود. سرطان علت اصلی کاهش وزن ناخواسته در سالمندان است و این دلیل 24٪ – 38٪ از کل موارد کاهش وزن را تشکیل می دهد. علاوه بر این ، زوال عقل نیز می تواند حس چشایی و بویایی را تغییر داده و اشتها را کاهش دهد. بیماری های پارکینسون ، مشکلات تیروئید ، دیابت کنترل نشده ، مشکلات دستگاه گوارش و بیماری های قلبی از بیماری های مزمن دیگری می باشند که می توانند منجر به کاهش وزن شوند.

این مطلب را حتما بخوانید: بیماری های شایع سالمندی

  1. بیماری های روحی روانی

کاهش وزن یکی از علائم اصلی افسردگی و بیماری های روانی است. غالباً در افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی ، شخصیتی و اضطرابی ، کاهش وزن یکی از علائم مهم این بیماری ها می باشد. کاهش وزن در افراد سالمند همچنین می تواند نشان از مصرف مواد مخدر و یا اعتیاد به الکل باشد.

  1. کاهش توانایی انجام فعالیتهای روزمره زندگی

توانایی انجام فعالیت های روزمره با افزایش سن کاهش می یابد. این فعالیت ها مانند عدم تمایل به رانندگی ، ورزش نکردن ، شرکت نکردن در فعالیت های اجتماعی و یا حتی عدم تمایل به پخت و پز می باشد که می تواند حفظ کالری سالم در بدن را سخت کند.

کاهش ناخواسته وزن یک بیماری شایع در میان سالمندان است اما اغلب با کاهش سلامتی نیز همراه می شود. به عنوان یک قاعده کلی ، عاقلانه است که در صورت از دست دادن 5٪ از وزن بدن در طی 6 تا 12 ماه به دنبال دلایل پزشکی آن باشید.

کاهش وزن در سالمند

نکاتی مهم برای سالمندان جهت حفظ وزن سالم

بخاطر داشته باشید که کاهش وزن ناخواسته در میان افراد مسن روندی معمول است ، اما می توانید جهت جلوگیری از کاهش وزن ناخواسته اقداماتی نیز انجام داد. این اقدامات عبارتند از:

  • یک برنامه منظم ورزشی ایجاد و حفظ کنید
  • هر روز صبحانه بخورید
  • غذاهایی را انتخاب کنید که سرشار از پروتئین هستند
  • غذاهایی بخورید که سرشار از فیبر هستند (به عنوان مثال نان سبوس دار ، لوبیا ، سبزیجات ، میوه)
  • روابط محکمی با خانواده و دوستان خود برقرار کنید
  • به یک گروه پیاده روی بپیوندید و ورزش را به یک فعالیت اجتماعی تبدیل کنید
  • عادت خواب سالم را در اولویت خود قرار دهید
  • مصرف قند را محدود کنید
  • تمرینات قدرتی را در برنامه ورزش خود بگنجانید

این مطلب را نیز بخوانید: مراقبت از والدین سالمند در منزل

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما