واکسن آنفولانزا برای سال 1400

واکسن آنفولانزا در سال 1400

واکسن آنفولانزا

در فصل زمستان ویروس آنفلوانزا باعث همه گیری آنفولانزا در کشورها می شود. بیماری آنفولانزا بسیار مسری است. این بیماری سالانه سبب هزاران بستری در بیمارستان ها و در مواقعی، سبب مرگ بیمار نیز می شود. واکسن آنفلوانزا از افراد در برابر ابتلا به آنفولانزا محافظت می کند.

اما آیا این واکسن ایمن است؟ و چقدر اهمیت دارد؟ برای آگاهی از مزایا و خطرات واکسن آنفولانزا ، ادامه مطلب از مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر را بخوانید.

اهمیت اوکسن آنفولانزا

آنفولانزا بیماری بسیار جدی می باشد که می تواند منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان و حتی گاهی مرگ بیمار شود.
سالانه میلیون ها نفر به آنفولانزا مبتلا می شوند ، صدها هزار نفر در بیمارستان بستری می شوند و سالانه هزاران تا ده ها هزار نفر بر اثر ویروس آنفولانزا جان خود را از دست می دهند.
آنفولانزا خفیف می تواند فرد را چند روزی دچار حال بد در کنار از دست دادن کارایی وی شود و نوع شدید آنفولانزا می تواند منجر به مشکلات بسیار جدی تری شود.

عوارض واکسن آنفولانزا

عوارض واکسن آنفولانزا عبارتند از:
ذات الریه باکتریایی
عفونت گوش
عفونت سینوسی
نارسایی احتقانی قلب

واکسن آنفولانزا
واکسن آنفولانزا بصورت تزریق سالانه بهترین راه برای محافظت از ما در برابر بیماری آنفولانزا می باشد. واکسیناسیون افراد در معرض خطر جامعه ، دارای مزایای زیادی است.

از جمله کاهش افراد مبتلا به بیماری آنفولانزا ، بستری شدن کمتر در بیمارستان ها و حتی کم شدن خطر مرگ ناشی از آنفولانزا در کودکان می باشد.
اگرچه برخی از افراد حتی با وجود دریافت واکسن آنفلوانزا، ممکن است بیمار شوند ، اما مطالعات نشان داده است که می تواند از شدت بیماری بکاهد.

چگونگی تاثیر واکسن آنفولانزا

حدود دو هفته پس از دریافت واکسن آنفولانزا ، آنتی بادی هایی در بدن ایجاد می شوند. این آنتی بادی ها از ما در برابر عفونت با ویروس های آنفلوانزا محافظت می کنند.

از چه سنی می توان واکسن آنفولانزا دریافت کرد؟

واکسیناسیون برای پیشگیری از آنفولانزا و عوارض احتمالی آن ، به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند اهمیت ویژه ای دارد.
تمام افراد به جز موارد استثنا و از سن 6 ماه به بالا می توانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.
عوارض جانبی واکسن آنفولانزا در نوزادان مشابه بزرگسالان است. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • تب با درجه پایین
  • دردهای عضلانی
  • درد در محل تزریق

چه کسانی نباید واکسینه شوند؟

کودکان زیر 6 ماه
افرادی که نسبت به واکسن آنفولانزا یا هر یک از اجزای آن واکنش شدید نشان داده اند
کسانی که حساسیت به تخم مرغ یا جیوه دارند
مبتلایان به سندرم گیلن بار

واکسن آنفولانزا
بطورکلی برخی از واکسن ها برای گروه خاصی از مردم توصیه نمی شود. عواملی تعیین کننده دریافت کننده واکسن عبارت است از:
سن فرد
سلامت فرد (فعلی و گذشته)
وجود هرگونه حساسیت به واکسن در فرد دریافت کننده

چه زمانی باید واکسن آنفولانزا بزنیم؟

بازه زمانی اواسط شهریور تا اواسط آبان به طور کلی بهترین زمان برای واکسیناسیون در برابر آنفولانزا است.
در حالت ایده آل ، همه افراد در معرض خطر باید تا پایان آبان ماه واکسینه شوند. بخاطر داشته باشید بزرگسالان ، به ویژه افراد 65 سال به بالا ، نباید زودتر از موعد واکسینه شوند زیرا ممکن است با گذشت زمان آنتی بادی های بدن آنها کاهش یابد و در زمانیکه که آنفولانزا شایع تر می شود ، بدن این افراد قدرت کافی برای مقابله با بیماری را ندارد.
کودکان می توانند به محض در دسترس بودن واکسن واکسینه شوند ، حتی اگر در ماه های تیر یا مرداد باشد. برخی از کودکان به دو دوز واکسن آنفولانزا احتیاج دارند.
واکسیناسیون زودهنگام را می توان برای افرادی که در سه ماهه سوم بارداری هستند نیز در نظر گرفت ، زیرا این امر می تواند از نوزادان آنها در ماه های اول زندگی محافظت کند.

چرا ما هر سال به واکسن آنفولانزا احتیاج داریم؟

تزریق سالیانه واکسن آنفلوانزا به دو دلیل مورد الزامی است. دلیل اول اینست که ایمنی افراد در برابر واکسیناسیون با گذشت زمان کاهش می یابد ، بنابراین واکسن سالانه آنفولانزا برای بالابردن مجدد قدرت مقابله مورد نیاز است.
دلیل دوم هم این است که ویروس آنفولانزا دائماً در حال تغییر می باشد وبه همین دلیل ترکیب واکسن های آنفولانزا سالانه مورد بررسی قرار گرفته و واکسن ها به روز می شوند.

آیا واکسن آنفولانزا بلافاصله اثربخش است؟

خیر ، حدود دو هفته پس از واکسیناسیون طول می کشد تا آنتی بادی ها در بدن ایجاد شده و از عفونت بدن در برابر ویروس آنفلوانزا محافظت کنند. به همین دلیل بهتر است قبل از گسترش ویروس آنفلوانزا در جامعه خود را واکسینه کنید.

آیا واکسن آنفولانزا به ما بیماری آنفولانزا را می دهد؟

یک نگرانی رایج این است که با تزریق واکسن آنفولانزا به بدن خود بیماری آنفولانزا را وارد کرده اید اما از اساس این موضوع امکان پذیر نیست.
واکسن آنفولانزا از نوع غیر فعال ویروس آنفلوانزا ساخته شده است که نمی تواند باعث عفونت شود.
همچنین برخی افراد عوارض جانبی مانند تب با درجه پایین، ناحیه متورم و حساس در اطراف محل تزریق، لرز یا سردرد را تجربه می کنند که معمولاً این عوارض طی یک روز یا بیشتر از بین می رود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما