سکته مغزی فرد سالمند و نکات مهم پرستاری از فرد سکته کرده

سکته مغزی سالمند و عوامل ایجاد کننده آن

سکته مغزی

Reaction on magnetic storm hot warm weather and global warming concept. Close up photo of sad, upset nervous in bad condition old lady having acute periodical pain isolated grey background


سکته مغزی سومین علت اصلی مرگ و مهمترین علت معلولیت های جدی و طولانی مدت در جهان است. با افزایش بیماری های قلبی عروقی و متابولیکی ، افراد مسن بیشتر دچار سکته مغزی می شوند. سن مهمترین عامل خطر این بیماری است. در هر 10 سال بعد از 55 سالگی ، میزان سکته مغزی در مردان و زنان بیش از دو برابر افزایش می یابد. اما بخاطر داشته باشید، سکته مغزی نتیجه اجتناب ناپذیر پیری نیست. در این مقاله از مرکز مراقبت پرستاری در منزل زی با مهر می کوشیم با شناسایی عوامل ایجاد کننده این بیماری در افراد مسن، از بروز بیماری و مرگ و میر ناشی از این بیماری در بزرگسالان بکاهیم.

در ابتدا بخاطر داشته باشید، کنترل فشار خون بالا در سالمند ، رفع مشکل چربی خون سالمند ، کنترل دیابت سالمند ، ورزش و رژیم غذایی سالم و قطع سیگار همگی دارای اهمیت ویژه ای جهت کنترل این بیماری می باشند. این بیماری بدلیل انسداد یا پارگی رگ خونی در مغز بوجود آمده و اختلال در گردش خون منجر به مرگ بافتی می شود. بسته به میزان و محل آسیب رسیده به بافت مغز ، سکته مغزی می تواند عملکرد فیزیکی ، روانی و اجتماعی فرد بیمار را تحت تأثیر قرار دهد.

این مطلب را نیز بخوانید: درمان دیابت

سکته مغزی

با افزایش سن ، خطر این بیماری افزایش می یابد. با افزایش شیوع بیماری های قلبی عروقی و متابولیکی ، افراد مسن بیشتر دچار سکته مغزی می شوند.با این حال مجددا تاکید می شود که دلیل سکته مغزی بطور حتمی پیری و سن افراد نیست! ما می توانیم با شناسایی و اصلاح دلایل ایجاد کننده این بیماری در افراد سالمند در جهت کاهش سکته های مغزی و مرگ-میر این بیماری گام برداریم.

پیشرفت های اخیر در پزشکی باعث کاهش مرگ-میر و شدت سکته های مغزی شده است ، در نتیجه تعداد بیشتری از افراد مسن از این بیماری جان سالم به در می برند.

سکته مغزی و پیری

همانطور که میدانیم، افراد مسن بیشتر دچار سکته مغزی می شوند و عواقب جسمی ، روحی و اجتماعی برای کسانی که زنده می مانند ممکن است شدیدتر باشد. احتمال مرگ بیماران مسن ، به ویژه افراد بالای 80 سال ، پس از سکته مغزی در بیمارستان بیشتر می باشد.

عوامل خطر و پیشگیری از سکته مغزی در افراد سالمند

کنترل فشار خون بالا ، رفع چربی خون ، کنترل دیابت ، ورزش و رژیم غذایی سالم و قطع مصرف سیگار در همه سنین الزامی است اما در افراد مسن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در بین سکته های مغزی که هر سال اتفاق می افتد، تعدادی از آنها سکته مغزی مجدد در فرد بهبود یافته است. تقریباً 25٪ از افرادیکه از اولین سکته خود بهبود می یابند ، طی 5 سال دوباره سکته می کنند. مگر اینکه فرد در جهت اصلاح عوامل ایجاد کننده این بیماری اقدامی موثر انجام دهد.

سکته مغزی

فشار خون بالا  را مدیریت کنید

زمانی تصور می شد فشار خون بالا فرآیندی طبیعی از روند پیری است. اما در حال حاضر به عنوان نشانه ای از ناهنجاری های ساختاری و فیزیولوژیکی عملکرد عروقی شناخته می شود. فشار خون بالا عامل تعیین کننده مهمی در این بیماری است.

این مطلب را نیز بخوانید: آموزش بسیار ساده گرفتن فشار خون در منزل

همچنین افزایش سطح کلسترول در افراد سالمند را باید جدی گرفت. گزارش شده است که 61 درصد از زنان بین 65 تا 74 سال دارای کلسترول بیش از 240 میلی گرم در دسی لیتر هستند. افزایش کلسترول ، افراد مسن را مستعد این بیماری می کند.

وظیفه پرستار سالمند در منزل برای کمک به سالمند پس از سکته مغزی

ورزش کردن بعد از سکته مغزی ضروری است . بعد از سکته ، ورزش منظم می تواند بهبودی حرکتی فرد را تسهیل کرده و همچنین می تواند به کنترل بیماری های مشترکی که بر خطر سکته مغزی مکرر تأثیر دارند ، کمک کند. ورزش می تواند فشار خون را کاهش داده و تنظیم گلوکز را افزایش دهد. چربی بدن را نیز کاهش دهد.

سکته مغزی

پرستار سالمند در منزل می تواند نقش بسیار مهمی در شناسایی عوامل ایجاد کننده خطر برای فرد سالمند در معرض خطر سکته داشته باشد. پس از شناسایی عوامل ایجاد سکته مغزی ، نیاز به تغییر در سبک زندگی فرد سالمند داریم مانند انتخاب یک رژیم غذایی سالم ، کاهش وزن فرد مسن، شروع یک برنامه ورزشی ، قطع سیگار یا داشتن برنامه دارویی. برای دربافت پرستار سالمند در منزل جهت کمک به این افراد با ما تماس بگیرید.

این مطلب را نیز بخوانید: بیماری های شایع سالمندی

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما