5 علامت ویروس زونا در سالمند ، شناسایی و درمان

زونا در سالمند و درمان آن

زونا در سالمند

افراد مسن که در معرض خطر فراوانی جهت ابتلا به زونا قرار دارند و در صورت بروز بیماری زونا در سالمند، باید توسط پرستار مجرب ،بیماری زونا در سالمند کنترل شود. در صورت عدم درمان به موقع، عوارض جانبی زونا می تواند بسیار جدی باشد.

آیا خارش های دردناک و تحریک کننده آبله مرغان در کودکی را به یاد دارید؟ متأسفانه ، از هر سه بزرگسال یک نفر نوعی از این ویروس را  مجددا در طول زندگی خود تجربه خواهد کرد. به این عفونت تکرار شده، “زونا” می گویند.

زونا چیست؟

زونا یک عفونت ویروسی است که توسط ویروس واریسلا-زوستر (varicella-zoster) ایجاد شده و باعث آبله مرغان می شود. پس از بهبودی از بیماری آبله مرغان ، ویروس تا آخر عمر در سیستم عصبی انسان خفته می ماند. این ویروس می تواند قسمت خاصی از اعصاب بدن را دوباره فعال و ملتهب کند. بنابراین تمام افرد بالغی که مبتلا به آبله مرغان شده اند می توانند در معرض خطر زونا قرار داشته باشند.

علائم زونا در سالمند

علائم زونا شامل موارد زیر است:

ضایعات پوستی در یک طرف بدن یا صورت

تاول های پر از مایع در امتداد التهابات پوستی

تب

سردرد

لرز

درد معده

زونا در سالمند

علائم زونا معمولاً در حدود دو تا چهار هفته طول می کشد. درد ، بی حسی یا خارش بر روی قسمت های خاصی از پوست بوجود می آید. تقریباً بعد از دو هفته ، التهابات قرمز و لکه دار همراه با تاول های پر از مایع ظاهر می شود. در طی هفت تا 10 روز ، تاول ها شروع به خشک شدن و تشکیل پوسته می کنند. سپس التهابات پوستی به آرامی از بین می روند.

در حال حاضر دقیقاً مشخص نیست که چه عواملی باعث شیوع این بیماری می شود ، اما زونا با ضعف سیستم ایمنی بدن ارتباط مستقیم دارد. بنابراین افراد مسن بیشتر در معرض خطر زونا قرار دارند.

خطر زونا در سالمند

ما می دانیم که زونا یک بیماری دردناک است. این بیماری همراه با تاول های خارش دار بوده و همچنین می تواند باعث سردرد ، لرز و حالت تهوع شود. اما زونا در افراد مسن چقدر خطرناک است؟

متأسفانه پاسخ آن این است که زونا در سالمند بیماری خطرناکی است. با افزایش سن، مبارزه بدن با عفونت سخت تر می شود. به همین دلیل باعث می شود افراد مسن بیشتر در معرض زونا قرار بگیرند و احتمالاً اثرات طولانی مدتی را تجربه می کنند. همچنین شرایطی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند نیز احتمال زونا را بیشتر می کند.

زونا در سالمند

اثرات طولانی مدت زونا در سالمند

شایعترین اثر طولانی مدت بیماری زونا، درد طولانی عصبی است که حتی در صورت از بین رفتن التهایات زونا نیز اتفاق می افتد. این درد می تواند ماهها یا حتی سالها ادامه داشته باشد و بهبودی ناشی از زونا در افراد مسن را طولانی کند.

اثراتی از زونا که در صورت افراد مبتلا به وجود می آید، اگر خیلی سریع درمان نشود می تواند باعث آسیب دیدگی جدی و یا حتی کوری فرد شود.

آیا زونا برای سالمندان کشنده است؟

خوشبختانه ، بسیار نادر است که زونا برای افراد مسن کشنده باشد.

روش درمان زونا در سالمند

پس از بهبودی از بیماری آبله مرغان ، ویروس عامل زونا در سالمند تا آخر عمر در سیستم عصبی خفته می ماند. این ویروس می تواند اعصاب بدن را دوباره فعال و ملتهب کند. درمان های متعدد ضد ویروسی وجود دارد که به کوتاه شدن زونا در سالمند و کاهش شدت التهابات و درد کمک می کند. همچنین می توانید از کمپرس خنک روی التهابات پوستی برای کاهش خارش استفاده کنید. لوسیون کالامین و استحمام نیز می تواند مقداری از درد و ناراحتی ناشی از زونا را کاهش دهد.

نوعی از واکسن زونا وجود دارد که به آن واکسن شینگل (Shingrix) گفته می شود و برای همه بزرگسالان 50 سال به بالا توصیه می شود. این واکسن در دو دوز تجویز می شود. تمامی افراد می توانند واکسن بزنند، حتی اگر قبلاً به زونا مبتلا شده باشند و یا به یاد ندارند که تا به حال آبله مرغان داشته اند.

اگر در جوانی آبله مرغان گرفته اید، مراقب زونا باشید. درد و احساس سوزن سوزن شدن می تواند چند روز قبل از ظاهر شدن التهابات بوجود آید. به یاد داشته باشید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کرده و درمان خود را شروع کنید، زونا سریعتر بهبود می یابد.

این مطلب را نیز بخوانید: بیماری های شایع سالمندی

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما