پوکی استخوان بیماری است که بر روی استخوان ها تأثیر می گذارد

پوکی استخوان در سالمند و علائم آن

پوکی استخوان

خانم فاطمه موحدی از مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر با موضوع پوکی استخوان در سالمندان و علائم آن

پوکی استخوان بیماری است که بر روی استخوان ها تأثیر می گذارد. در این بیماری، قسمت داخلی استخوان مانند لانه زنبور دارای فضاهای کوچک می شود. این بیماری سبب افزایش اندازه این فضاها شده و باعث از بین رفتن قدرت و تراکم استخوان می شود. علاوه بر این ، قسمت بیرونی استخوان ضعیف و نازک می شود.

پوکی استخوان می تواند در افراد در هر سنی رخ دهد ، اما بیشتر در بزرگسالان مسن ، به ویژه زنان مشاهده می شود. بیش از 53 میلیون نفر در ایالات متحده این بیماری را دارند یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند.

افراد مبتلا به این بیماری در حالی که فعالیت های معمول مانند ایستادن یا راه رفتن را انجام می دهند ، در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. بیشترین آسیب دیدگی استخوان ها ، دنده ها ، باسن و استخوان های مچ و ستون فقرات است.

پوکی استخوان

پوکی استخوان عمدتا در خانم ها اتفاق می افتد و از هر سه نفر خانم یک نفر پوکی استخوان دارد. برخلاف آقایون که کمتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند و از هر 12 نفر 1 نفر پوکی استخوان دارد. بنابراین بسیار خوب است که خانم ها به تغذیه، تحرک و فعالیت جسمانی خود توجه ویژه ای داشته باشند و از پوکی استخوان پیشگیری کنند.

دوستان پوکی استخوان علائمی دارد از قبیل کمردرد های مداوم، کوتاه شدن تدریجی قد، گرفتگی پا در هنگام شب، شل شدن دندان ها، اختلالات لثه و از این قبیل علائم که نشان دهنده آن است که کلسیم بدن در واقع در حال تامین از استخوان ها می باشد.

علائم پوکی استخوان:

مراحل اولیه پوکی استخوان هیچ علائمی هشدار دهنده ای ایجاد نمی کند. در بیشتر موارد ، افراد مبتلا به پوکی استخوان تا زمانی که دچار شکستگی نشوند ، نمی دانند که این بیماری را دارند.

اما اگر علائم ظاهر شود ، برخی از علائم اولیه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

عقب رفتن لثه ها

قدرت گرفتن ضعیف

ناخن ضعیف و شکننده

اگر علائمی ندارید اما سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارید ، صحبت با پزشک می تواند به شما در ارزیابی خطر این بیماری کمک کند.

پوکی استخوان

یائسگی:

یائسگی یکی دیگر از عوامل این بیماری است که در زنان و در سنین 45 تا 55 سال رخ می دهد. به دلیل تغییر سطح هورمون های مرتبط با آن ، یائسگی می تواند باعث از بین رفتن سریعتر استخوان در بدن زن شود. مردان در این سن با سرعت کمتری نسبت به زنان به از دست دادن استخوان خود ادامه می دهند.

سایر عوامل عبارتند از:

تغذیه نامناسب

بی تحرکی جسمی

سیگار کشیدن

وزن کم بدن

شما می توانید برخی از این عوامل ایجاد کننده خطر، مانند تغذیه نامناسب و کم تحرکی را کنترل کنید. به عنوان مثال ، شما می توانید رژیم خود را بهبود بخشیده و شروع یک برنامه ورزشی می تواند برای سلامتی استخوان مفید باشد. با این حال ، شما نمی توانید سایر عوامل خطر مانند سن یا جنسیت خود را کنترل کنید.

پوکی استخوان

پوکی استخوان فرد سالخورده

ممکن است در مورد این بیماری جهت فرد سالخورده شنیده باشید. این یک نوع جداگانه نیست. این بیماری نیز به سادگی در اثر پیری ایجاد می شود. همانطور که در بالا ذکر شد ، سن یکی از عوامل اصلی ابتلا به این بیماری است. در صورت عدم پیشگیری یا اقدامات درمانی مناسب ، تجزیه روزافزون استخوان در بدن می تواند منجر به ضعیف شدن استخوان ها و بیماری شود.

طبق آمار جهانی بنیاد بین المللی، حدود یک دهم زنان 60 ساله به این بیماری مبتلا هستند ، در حالی که دو پنجم زنان 80 ساله به این بیماری مبتلا هستند.

بنابراین با توجه به رژیم غذایی، عملکرد مناسب و فعالیت بدنی مداوم شاید بتوانیم این بیماری را به تعویق بیاندازم و کمتر به عوارض آن دچار شویم.

این مطلب را نیز بخوانید: مراقبت از سالمند در منزل و مهمترین اصول آن

 

تلفن: 02166581833 الی 5

واتساپ: +989120993611

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما