آرتروز گردن ، درمان + فیلم تزریق ژل - مرکز مراقبت پرستاری در منزل زی با مهر

آرتروز گردن ، درمان + فیلم تزریق ژل

آرتروز گردن

در این مقاله از مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر می خواهیم در رابطه با آرتروز گردن، تشخیص و درمان آن توضیحات کاملی را ارائه دهیم.

آیا ‌دردهای سفت و دردناکی رو در ناحیه گردن تجربه می کنید؟ آیا در شروع یا پایان روز این دردها شدیدتر می شود؟

متاسفانه امروز بقدری درد گردن شایع شده است که به احتمال بسیار زیاد ما یا یکی از اطرافیانمون با درد مزمن گردن دست و پنجه نرم می‌کند. قدم اول برای به دست آوردن کنترل بدنمان این است که ریشه‌های دردهای خود را بهتر بشناسیم.

مانند دیگر اعضای بدن دیسک و مفاصل گردن و ستون فقرات گردنی به آرامی سائیده می شوند. عبارت پزشکی اسپوندیلوز گردن که معمولا به آن آرتروز گردن نیز گفته می شود، برای اینگونه صدمات که به سبب سن، سایش و پارگی رخ داده است بکار برده می شود.

مشکلات مربوط به گردن افراد می تواند بر وضعیت شانه ها، بازوها، و حتی دست ها نیز تاثیر داشته باشد. این مشکلات می تواند در نتیجه فرسایش مفاصل با گذشت زمان، وارد شدن آسیب، یا فعالیت بیش از حد در یک پایان هفته ایجاد شود.

این دردها ممکن است نشانه آرتروز باشد، البته علائم آرتروز برای تمام افراد یکسان نیست و ممکن است در بعضی افراد این علائم بروز پیدا نکند اما بصورت کلی، درد خفیف یا شدید گردن همراه با خشکی و سفتی گردن از علائم مهم و شناخته شده آرتروز گردن می باشد.

سردرد، سر و صدای مهره های گردن، اسپاسم عضلات در گردن و شانه ها، مشکل در راه رفتن، ضعف در دست ها یا پاها و از دست دادن تعادل بدن از دیگر نشانه های آرتروز گردن می باشند.

آرتروز گردن یک اصطلاح کلی می باشد که به هنگام سایش و یا پارگی دیسک گردن به کار می رود. در ادامه با ما همراه باشید.

آرتروز گردن

 

علائم کلی آرتروز گردن

بیماری آرتروز گردن (اسپوندیلوز) در اثر سائیدگی و تغییراتی که در مهره های گردن ایجاد می شود به وجود می آید. این سائیدگی و تغییرات باعث اعمال فشار به اعصابی می شود که به دست ها ، پاها و مثانه افراد مرتبط می شوند.

بطور کلی نشانه های آتروز گردن شامل موارد زیر می باشد:

سردرد
سفت شدن و گردن درد
درد در شانه ها و بازو افراد
کم شدن دامنه حرکتی گردن بیمار بطوریکه فرد نمی تواند گردن خود را به جهت های مختلف حرمت دهد
شنیده شدن صدا در گردن

دلیل آرتروز گردن چیست؟

این عارضه بدلیل کاهش ارتفاع دیسک بین مهره ای در ستون فقرات افراد ایجاد می شود. آرتروز گردن در بین مردان شیوع بیشتری داره و در افراد بالای ۶۰ سال، احتمال درگیری به این مشکل بسیار بیشتر است.

ستون فقرات انسان با افزایش سن دچار کهولت می شوند و در کنار این افزایش سن، دلایل دیگری مانند حرکت های نامناسب فرد، تغییر وضعیت ناگهانی سر به جلو و عقب علی الخصوص در حوادث رانندگی، انجام دادن کارهای سنگین، اختلالات مادرزادی و … باعث به وجود آمدن این عارضه دردناک می گردد.

این بیماری در بین کارمندان، محصلین و دانشجویانی که دائم یا با کامپیوتر کار میکنند و یا درس میخوانند نیز به فراوانی دیده می شود. خم نگه داشتن سر و گردن بمدت طولانی در روز، باعث ایجاد فشار بر روی مهره های گردن و در نتیجه بروز علائم آرتروز گردن میشود.

در مطلب آرتروز به وجود آمده پس از سانحه ای برای فرد تمام جوانب این نوع آرتروز را بررسی کرده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما بخواتید: آرتروز پس از سانحه

آرتروز گردن را چگونه می توان تشخیص داد؟

پزشک متخصص با گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی فرد بیمار، دامنه حرکتی گردن وی را بررسی کرده و قدرت، احساس و رفلکس های بیمار را آزمایش می کند تا متوجه شود آیا این عارضه به اعصاب یا نخاع هم فشار وارد می کند یا خیر.

آرتروز گردن

راه درمان آرتروز گردن چیست؟

در ابتدا و قبل از هرگونه اقدامی چنانچه از درد بازو رنج می برید و در ارتباط با گردن خود نیز با مشکل روبرو هستید، لازم است از خدمات پزشک ، فیزیوتراپی و ماساژ برای درمان علایم دیسک گردن و گردن درد استفاده کنید.

امروزه به دلیل ساخت دستگاه های ام آر آی (MRI) آرتروز گردن به راحتی قابل تشخیص است. آرتروز گردن را می توان از طریق راه های درمانی متعددی کنترل کرد که دکتر متخصص با توجه به نیاز شما، از انواع این راههای درمانی استفاده می کند.

در صورتیکه پزشک پس از معاینه فرد بیمار به این نتیجه رسیده باشد که این عارضه علائم عصبی بر روی بدن فرد ایجاد نکرده است به مدت 6 هفته از درمان های طبی مخصوص آرتروز گردن استفاده می کند و چنانچه پس از 6 هفته بیمار بهبود پیدا نکند، به ناچار پزشک از جراحی برای درمان بیمار استفاده می کند.

روش درمان آرتروز گردن

فیزیوتراپی و ورزش، راه های اولیه درمان آرتروز گردن می باشند. راه های بعدی، فعالیت های بدنی منظم در منزل، استراحت، استفاده از کمپرس آب یخ، درست خوابیدن (استفاده از بالشت و تشک سفت و یا استفاده از بالشت استوانه ای زیر گردن)، ترک سیگار، درست ایستادن (شانه و سینه رو به عقب، سر اندکی بالا و ستون فقرات صاف) و درست نشستن فرد از راه های درمانی ثانویه بیمار می باشند.

از دیگر روش های درمانی آرتروز گردن می توان به دارودرمانی، لیزر درمانی، کایروپراتیک، مانیپولاسیون، ازون درمانی، طب سوزنی و رادیوفرکوئنسی نام برد.

حرکات ورزشی مناسب برای رفع درد گردن

در فیلم کوتاه زیر می توانید ببینید که چگونه با انجام دادن 6 حرکت ورزشی ساده به تعداد سه مرتبه در طول روز می توانید ، درد موجود در ناحیه گردن خود را تسکین دهید. این فیلم یک دقیقه ای را ببینید. ضمنا آدرس این مقاله زی با مهر را کپی کرده و برای عزیزان خود نیز ارسال کنید.

 

آیا آرتروز درمان دائمی دارد؟

متاسفانه آرتروز درمان دائمی ندارد و با استفاده از انواع روش های درمانی در اصل فقط می توانیم درد این عارضه را کنترل کنیم.

قدم بعدی

اگر آرتروز گردن و آرتروز ستون فقرات من با اقدامات ساده تر درمان نشد، قدم بعدی چیست؟

در گذشته برای درمان آرتروز ستون فقرات مقاوم به درمان های ساده تر، جراحی تنها گزینه بود، اما امروزه با پیشرفت علم ، بدون نیاز به بیهوشی و برش جراحی ، بطور سرپایی تا ۱۰۰ درصد با بلوک اعصاب آسیب دیده در اطراف مفصل موجب از بین رفتن درد میشوند.

بلوک اعصاب بین دو مهره موجب رفع گرفتگی عضلات فیله ها در دو طرف ستون فقرات شده و فاصله بین دو مهره افزایش و در نتیجه احتمال سایش آن دو مهره کاهش میابد، در نتیجه پیشرفت آرتروز کاهش یافته یا متوقف میشود.

تزریق ژل برای درمان آرتروز گردن

این ژل ترکیبی است از الکل، سلولز و تنگستن که بصورت ژل در آمده است . تزریق آن به داخل دیسک سبب ایجاد تغییرات مولکولی در داخل دیسک فرد می گردد.

استفاده از الکل  در دیسکوژل بصورت ترکیب ژله ای سبب مهار خروج الکل از فضای دیسک پس از تزریق و عدم آسیب به بافتهای اطراف می گردد . خصوصیت شیمیایی الکل تزریق شده به داخل دیسک سبب تغییر در ساختار مولکولی ماده داخل دیسک و کاهش آب داخل دیسک شده و فشار داخل دیسک کاهش می یابد.

مزایای دیسکوژل:

دم نیاز به جراحی باز
عدم نیاز به بیهوشی و بستر
دوران نقاهت بسیار کوتاه (چند روز )
میزان موفقیت بسیار بالا در صورت انتخاب درست بیمار
جلوگیری از بوجود آمدن آرتروز گردن

فیلم تزریق دیسکوزل

در این فیلم کوتاه یک دقیقه ای شما می توانید مراحل تزریق دیسکوژل به دیسک و تزریق ژل به گردن را ببینید.

 

پیشگری بهتر از درمان است

مهمترین بحث در تمام بیماری ها رعایت این نکته مهم است که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. شما می توانید با با رعایت نکات زیر مانع از بروز این بیماری در خود شوید.‌ ‌

‌وزن خود را کنترل کنید
از کفش های استاندارد استفاده کنید
مصرف ویتامین D خود را چک کنید
زیاد آب بنوشید
کلسیم مصرف کنید
سیگار نکشید
در طول روز ورزشهای مناسب انجام دهید
از ایجاد صدمه بر گردن جلوگیری کنید
طرز نشستن خود را نیز تصحیح کنید

در مطلب بیماری های شایع سالمندی، 20 بیماری مختص سنین بالا مانند انواع آرتروز را بررسی کرده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما بخوانید: 20 بیماری شایع سالمندی

شما می توانید، در صورت داشتن هرگونه پرسشی در رابطه با این مقاله و یا امور مرتبط با خدمات مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر، در انتهای صفحه سوالات خود را مطرح نمائید، تا همکاران ما به آن پاسخ دهند.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما