درمان دیابت و کنترل آن با قرص می باشد و شما باید روزی یکبار قند فرد را با دستگاه گلوکومتر چک
درمان دیابت

درمان دیابت

خانم فاطمه موحدی مدیریت مرکز مراقبت پرستاری زی با مهر
در ادامه مبحث دیابت، در جهت درمان دیابت، اگر فردی را با علائم دیابت در خانواده خودتان پیدا کردید، باید تست قند خون آن فرد را چک کنید و با پزشک مشورت کنید. اگر فردی در طول روز قند خونش که با گلوکومتر اندازه گیری می شود، بالاتر از 200 باشد یا قند ناشتا او بالاتر از 126 باشد، دیابتی تلقی می شود.

این مطلب را هم بخوانید: آشنایی با دیابت

برای درمان دیابت ،یکی از کارها دارو درمانی می باشد ،که پزشک فوق تخصص غدد داروها رو برای او تجویز می کند. بعضا با قرص، دیابت کنترل می شود و شما نیاز دارید روزی یکبار قند فرد را با دستگاه گلوکومتر چک کنید. اما اگر پزشک انسولین تجویز کرد، حداقل روزی 4 تا 6 بار قند فرد را باید چک کنید. قند ناشتا و قند 2 ساعت بعد از غذا خوردن باید چک شود.

برای درمان دیابت، به جز دارو درمانی، کارهای دیگری را باید انجام دهیم. یکی از آنها مراعات تغذیه ای هست. افراد دیابتی باید پرهیز قند داشته باشند و از قندهای ساکاروز و گلوکز کمتری استفاده کنند، می توانند برای چای، از توت، خرما و کشمش به جای قند استفاده کنند. همچنین می توانند از داروگیاهی ها برای کاهش قند خون استفاده کنند.

جهت درمان دیابت ،باید رژیم خود را پر پروتئین کنند و مواد سبزیجات و گیاهی را بیشتر جایگزین چربی و قند بدن خود کنند و کربوهیدرات را مقداری محدود کنند. مصرف برنج و سیب زمینی را محدود کنند. چربی را محدود کنند و بیشتر به جای آن پروتئین مصرف کنن و تعداد وعده غذایی خودشان را از 3 وعده به 6 وعده افزایش دهند. حجم غذا باید کاهش پیدا کند و تعداد دفعات باید بیشتر شود.

درمان دیابت

ورزش را حتما در برنامه روزانه قرار دهند. نیم ساعت یا 1 ساعت بعد از غذا خوردن به مدت 15 دقیقه تا نیم ساعت ،تحرک داشته باشند. برای دیابتی ها ورزش شبانه یا آخر عصر را بیشتر توصیه میکنیم تا ورزش صبحگاهی. چون ورزش صبحگاهی اگر صبحانه کامل میل نکرده باشند دچار افت قند می شوند.

آموزش در افراد دیابتی بسیار مقوله مهمی است. برای همین یکی از مهمترین دغدغه ها، آموزش دیابت است. از شما هم خواهش می کنیم این آموزش ها را به افراد منتقل بفرمایید. بخاطر اینکه باید مراقبت کنند از اندامهایی که در دیابت تحت خطر هستند. دیابت یک بیماری است که مولتی سیستم تاثیر منفی روی بدن می گذارد و سیستم زیادی از بدن را درگیر می کند.

حالا اگر بپرسید چه سیستم هایی پاسخ آن این است که یکی از ارگان ها چشم است. قند خون بالا، به مرور زمان روی شبکیه چشم اثر می گذارد و باعث می شود فرد تاری دید و افت بینایی پیدا کند در مواردی که قند خوب کنترل نشود منجر به کوری مادام العمر میشود و این از عوارض دیررس بیماری است. بر روی کلیه می تواند اثرات منفی داشته باشد و باعث نارسایی کلیه شود.

این مطلب را نیز بخوانید: نشانه های دیابت

روی عروق و شریان ها و قلب تاثیر منفی می گذارد و درصد بالایی از دیابتی ها بخاطر عوارض قلبی و عروقی و سکته قلبی از پا می افتند. روی اعصاب بدن اثر منفی می گذارد هم اعصاب سیستمیک هم اعصاب داخل بدن. یعنی گوارش آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و همینطور حس دست و پا را کاهش می دهد.

بنابراین لازم است که افراد از پاهاشون مراقبت کنند چون اولین عضوی است که از بین می رود. به اعصاب سیستم مرکزی دور است و خیلی مهم است که در برابر زخم پای دیابتی ما اطلاعات داشته باشیم و به فرد آموزش بدهیم که حتما پیشگیری کند.

طبق گزارش مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران 34 درصد افراد دیابتی مبتلا به زخم پای دیابتی می شوند. بنابراین به خاطر این شیوع حتما موارد ذکر شده را به افرادیکه دیابت دارن و یا در خانواده خودشان فرد دیابتی دارند، انتقال دهید.

زخم پای دیابتی را اینگونه می شود پیشگیری کرد که همیشه و هر روز و هرباره باید مراقب پا بود. اینگونه که حتما جوراب پوشیده شود حتی در منزل که از زخم شدن پا جلوگیری شود. حتما ناخن ها را طوری کوتاه کنند که اطراف ناخن زخم نشود و راه پیدا نکند. حتما پاها باید از نظر هرگونه زخم و قرمزی و بی حسی انگشتان پا چک شوند.

بخاطر اینکه حس پا کاهش پیدا می کند ممکن است متوجه یک خراش کوچک یا صدمه کوچک نشوند و این خدای نکرده پیشروی کند و بهبود آن در افراد دیابتی بسیار سخت می باشد. اگر به داد زخم کوچک پای دیابتی نرسیم، می تواند خیلی پیش رونده شود و در حالت خیلی بد می تواند منجر به قطع عضو شود. بنابراین باید خیلی پاها را سریع چک کرد. اگرچه این بیماری شایع است ولی می توان از عوارض آن پیشگیری کرد.

اینستاگرام زی با مهر: www.instagram.com/zibamehr.nurse

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با ما